Po návšteve očného lekára ste zistili, že potrebujete nosiť dioptrické okuliare. Prípadne ich už nosíte cítite, že treba zmenu. Čo ďalej? Kliknite na eyerim - certifikovanú online očnú optiku - a vyberte si na mieru vyrobené dioptrické okuliare online! Ako na to?

Plánovanie vopred


Ak vás zaujíma móda, čo tak pozrieť si najnovšie sezónne trendy? Porozmýšľajte nad tým, čo od svojich nových dioptrických okuliarov chcete, a ako ich skĺbite so svojim obvyklým štýlom. Aký je váš cenový limit? Sú nejaké značky, od ktorých sa vám okuliare páčia? Okrem toho pamätajte, že to nie je len o výzore ale aj o funkčnosti – materiály použité na rámy aj sklá konkrétnych dioptrických okuliarov sú tiež dôležitým faktorom. 

  • Plastové rámy sú príjemné na dotyk a dostupné v mnohých farbách a dizajnoch. Často sa vyrábajú v robustnejšom prevedení, ktoré ľahko umožňuje „zamaskovať“ hrúbku skiel aj prípadné rozdiely v hrúbkach skiel..

  • Kovové rámy sú všeobecne decentnejšie a menej nápadné. Pri niektorých modeloch okuliarov sa stretnete aj s kombinovaným rámom, napríklad s plastovými postranicamii a kovovými očnicami a nosníkom.

Pozor na čísla

Rady od eyerimu o tom, ako si zlepšiť zrak a udržať zdravie očí.

Nákup dioptrických okuliarov so sebou prináša skutočne veľa čísel. V prvom rade váš predpis od lekára obsahuje čísla dioptrií pre obe vaše oči. Vo všeobecnosti, čím ďalej od nuly tie čísla sú, tým viac korekcie váš zrak potrebuje. Kladné čísla znamenajú ďalekozrakosť, záporné zase krátkozrakosť. Čím väčšie sú vaše dioptrie, tým hrubšie sklá budete pravdepodobne potrebovať – porozprávajte sa pred nákupom o rôznych možnostiach so svojím očným lekárom.

Ak trpíte aj astigmatizmom (čo v podstate znamená, že vidíte rozmazane), pridávajú sa ďalšie čísla: cylinder a jeho os. Tieto čísla opäť indikujú, ako veľmi potrebujú vaše oči korekciu, preto sú pri kúpe nových dioptrií nevyhnutné.

Okrem toho potrebujete vedieť svoju vzdialenosť zreníc (PD), aby vám okuliare dobre sedeli a tým naplnili svoj účel. Ak toto číslo nenájdete na predpise od lekára, nemajte strach – zmerať vzdialenosť zreníc je veľmi jednoduché.

V poslednom rade nezabudnite ani na svoju veľkosť okuliarov. Samozrejme, najpravdepodobnejšie máte štandardnú veľkosť M, ale vždy je dobré si to radšej overiť. Dôležité sú  predovšetkým šírka priemeru očnice, šírka nosníka a dĺžka postranice. Vezmite si napríklad okuliare, ktoré už máte a sú vám pohodlné a zmerejte tieto údaje. Tak získate cenné údaje, ktorými sa môžete aspoň orientačne riadiť pri výbere nových okuliarov. Akonáhle budete mať všetky tieto technické dáta, ste pripravní na tú zábavnejšiu časť: nakupovanie!

To pravé pre každý typ tváre

Každý si v katálogu eyerim nájde svoje vysnené dioptrické okuliare

Máte ešte stále pocit, že nakupovať okuliare online je náročné, pretože neviete, či sa vám budú dané okuliare hodiť? V tom prípade máme pre vás naozaj skvelé správy.

V prvom rade je naozaj jednoduché zistiť, ktoré okuliare sú najvhodnejšie pre váš typ tváre. Ak máte okrúhlu tvár, najlepšie vám pravdepodobne sadnú okuliare v klasických štýloch wayfarer, clubmaster či aviator. Pre hranaté tváre – oversized, okrúhle či okuliare v tvare cat eye sú to pravé. Ak máte srdcovitú tvár, tiež môžete skúsiť okrúhle či cat-eye rámy, rovnako ako bezrámové či browline okuliare, ktoré vám zvýraznia sánku. Nakoniec, ak ste hrdým vlastníkom oválnej tváre, môžete si dať úplne akékoľvek okuliare a vyzerať fantasticky.

Najprv všetko skúšajte – áno, ide to aj online

Využite virtuálne zrkadlo pre dokonalý zážitok z nakupovania dioptrických okuliarov online

Určite vás poteší zistenie, že nakupovanie dioptrických okuliarov na internete je ešte o niečo pokrokovejšie. Aj ak viete všetko o svojom type tváre (a tým pádom aj o tých správnych rámoch pre vás), stále treba dbať na ďalšie faktory. Aká farba rámov je pre vás najlepšia? Ako môžete vedieť, že sa vám nové okuliare budú dokonale hodiť k výzoru a štýlu? 

Odpoveď je jednoduchá: použijete Virtuálne vyskúšanie. Potrebujete len webkameru alebo fotku, ktoré môžete použiť na to, aby ste zistili ako vám vaše vysnené rámy budú sedieť. Množstvo našich produktov si viete takto vyskúšať, tak choďte do toho a zabavte sa! Ak si prezriete našu ponuku a budete si skúšať rôzne rámy, je takmer isté, že aspoň do jedného z nich sa zamilujete.

Najlepšia vec na nakupovaní dioptrických okuliarov online? Vždy nájdete to, čo hľadáte – sú tisíce možností ktoré si môžete prezerať z pohodlia domova. Tak choďte do toho, odviažte sa. Spravte si radosť dokonalými dioptrickými okuliarmi! 

Top značkové rámy a certifikované sklá s vylepšeniami teraz so zľavou 20 %. Kód: SEESK20