Milí priatelia, všetci sme v šoku a zúfalstve z udalostí, ktoré sa dejú na Ukrajine. Vojna je zničujúca udalosť bez ohľadu na to, kde sa odohráva. V eyerim stojíme pri obyvateľoch Ukrajiny  a ponúkame našu podporu.

Zazdieľame s vami informácie o tom, ako môže ktokoľvek pomôcť Ukrajine v týchto náročných časoch. Pripravili sme aj materiálnu pomoc statočnej ukrajinskej armáde a malú ekonomickú podporu ukrajinským utečencom hľadajúcim prácu na Slovensku.

Dnes sme poslali 4 balíky plné vysokokvalitných okuliarov uvex s čírymi sklami na akúkoľvek outdoorovú aktivitu. Tieto okuliare poskytujú 100 % ochranu pred UVA, UVB a UVC žiarením až do vlnovej dĺžky 400 nm a vďaka mäkkým nosníkom a postraniciam sú veľmi ľahké a pohodlné.

Taktiež sme sa rozhodli, že z každej objednávky zadanej počas marca venujeme 1€ na podporu iniciatívy Kto pomôže Ukrajine, ktorá pomáha ukrajinským utečencom v Európe.

Je načase držať spolu. Ako môžete pomôcť?

FINANČNÁ POMOC (bankové prevody v USD, EUR a mnohých iných menách) darovaním dôveryhodným organizáciám, ako sú:

✔️ Národná banka Ukrajiny

✔️ Nadácia „Vráťte sa živí“.

✔️Príspevok ukrajinským utečencom na Slovensku

✔️Podpora ukrajinskej armády

MORÁLNA PODPORA

✔️ Utešte svojich ukrajinských priateľov a príbuzných, skontrolujte ich a pomôžte im zistiť dôležité informácie o podmienkach pre ukrajinských utečencov v zahraničí.

✔️ Pridajte sa k demonštrantom na ruských veľvyslanectvách/zhromaždeniach na podporu Ukrajiny.

✔️ Ukážte podporu na sociálnych sieťach (nezabudnite si vždy skontrolovať svoje zdroje a nezdieľajte citlivé informácie, napr. vojenské ciele alebo miesta).

LOGISTICKÁ POMOC

✔️ Na hraniciach sú dlhé rady, no niektorí ľudia majú povolený výjazd (okrem mužov vo veku 18-60 rokov). Ak viete zabezpečiť odvoz z hraníc, ubytovanie pre utečencov alebo aj dočasnú prácu, spravte tak.

Stojme spolu s Ukrajinou a ukážme zlu, že láska, mier a statočnosť vždy zvíťazia!