Neprešlo veľa času odkedy sme vám prezradili zopár tipov na to, ako si vybrať tie pravé slnečné okuliare podľa vášho typu tváre. Dúfame, že niektorým z vás sme už ušetrili zopár bezsenných nocí pri vyberaní toho najvhodnejšieho kúsku a dnes budeme pokračovať s tými z vás, ktorí sa narodili s hranatými tvárami. Pozrite sa teda spolu s nami do zrkadla.

Takže… ako prvé poďme zistiť to, či je vaša tvár naozaj hranatá. Úprimne, je veľmi ťažké zistiť to sám, a preto sme tu, aby sme vám s tým pomohli. Ak bez zaváhania môžete odškrtnúť všetky štyri nasledujúce body, potom čítate ten správny članok. Tu sú:

• Vaša tvár je podlhovastá a úzka

• Dĺžka vašej tváre prevažuje jej šírku

• Vaše lícne kosti sú v rovnakej línii s vašou sánkou

• Vaša sánka má jemný a vyvážený sklon a vaša brada je hranatá

Jeden problém, ktorý môže nastať je ten, ako rozlíšiť hranatú alebo obdĺžníkovú tvár od oválne. Všeobecné pravidlo, ktoré vám v tomto môže pomôcť je skontrolovať tvar vašej brady. Ak pripomína polkruh, vtedy máte 100% oválnu tvár. Ak to tak nie je, vaša tvár je hranatá a nasledujúce tipy sú určené práve pre vás.

OKULIARE PRE ŽENY

Dámy s tvárou Liv Tyler by mali svoj zrak prirodzene upriamiť na masívnejšie a okrúhlejšie okuliare, ktoré pomáhajú vyvážiť proporcie tváre a sú tzv. statement doplnkom v jednom. Oversized okuliare sú pre vás ‘must-have’! Okrem modelov väčších rozmerov určite zabodujú aj rámy v tvare štvorca alebo typické okrúhle lenonky. Stredobodom pozornosti budete určite v akýchkoľvek wayfarer okuliaroch, ktoré magicky rozšíria vaše lícne kosti. Ak ste prirodzene drzý typ, stavte na zrkadlové pilotky v podobe večných bestsellerov Ray-Ban Aviator. Ak chcete ísť skôr cestou luxusu, štýlove clubmastery alebo tvar cat-eye je určite to, čo vám tento dojem pomôže vzbudiť.

Sunglasses for your face shape rectangle faces women

OKULIARE PRE MUŽOV

Muži zväčša nemajú tú najväčšiu možnosť výberu, no tentokrát to nie je vôbec pravda. Príjemné hranaté alebo mierne oversized celorámové modely sú tou správnou cestou, ako obzvláštniť váš každodenný outfit. Výrazné farebné šošovky v kontraste s tmavým rámom urobia váš look výraznejším a zaujímavejším. Tým, ktorí si potrpia na čistom a vkusnom dizajne odporúčame elegantné polorámové clubmastery. Ak ich ešte k tomu skombinujete so smart-casual outfitom, tak ste vyhrali. 

Pravidlo, ktorého sa však držte je ‘žiadne tenké rámy‘ - v tých by ste vyzerali neohrabane. Naopak tmavé farby a oversized modely vizuálne rozšíria vaše úzke črty a perfektne dotvoria váš celkový výzor.

Sunglasses for your face shape rectangle faces men

Prudko elegantné alebo sexy, vkusné alebo funky - akoukoľvek cestou sa rozhodnete ísť, vždy si máte z čoho vybrať. Posaďte sa pred naše virtuálne zrkadlo a zistite, ktoré okuliare vám sadnú najviac. Rozhodnite sa sami alebo sa opýtajte na názor niekoho z vášho okolia. Inak, stále ste sa ani v jednom z tvarov, o ktorých sme už rozprávali nenašli? Čoskoro vám prezradíme zopár tipov pre okrúhle tváre, ktoré sú posledným typom z tejto štvorice, takže stále máte šancu. O chvíľu sme späť!