Dni plynú ako voda a my máme pre vás opäť pripravených zopár rád, ako si vybrať tie najúžasnejšie slnečné okuliare podľa vášho typu tváre. Po tom, čo sme prezradili zopár tipov oválnym, srdcovým a hranatým tváram, posledný typ, ktorý ostal bezradný ste vy, okrúhle tváre. Nezabudli sme na vás! Dnes je váš deň, čítajte pozorne.

Aký tvar alebo farba rámu sú vhodné na to, aby vaše okuliare boli dokonalou súčasťou outfitu a vašej osobnosti? Dnešný článok, posledný z tejto série, je určený pre tých s okrúhlymi tvárami. Keďže zatiaľ každý z našich návodov vždy začínal vašim pohľadom do zrkadla, aby ste sa utvrdili v tom, že typ tváre, o ktorom hovoríme sa zhoduje s tým vašim, neprelomme túto tradíciu ani dnes. Opakujte teda po nás: Zrkadlo, zrkadlo, povedz mi, či mám:

• milé bacuľaté líca, ktoré vizáulne rozširujú tvár a robia ju súmernou s jej dĺžkou

• výrazné lícne kosti

• jemnú oválnu sánku

• užšiu bradu a čelo ako je šírka tváre

Koniec koncov, vaša tvár by mala jednoducho pripomínať kruh. Spoznávate sa? Ak áno, rozhodne sa nechajte inšpirovať nasledujúcimi ‘must-have‘ kúskami, ktoré sme pre vás dnes vybrali a rovnako si nechajte poradiť v tom, aký typ okuliarov je pre vás jasné ‘nie’.

OKULIARE PRE ŽENY

Dámy s okrúhlou tvárou - zvyknete dostávať tie najkrajšie prezývky a aj napriek tomu, ako milučko vaša tvar vyzerá, nájsť ten správny model pre vás môže byť niekedy naozaj ťažké. Vaša tvár je špeciálna a čo musíte pre ňu urobiť, je vyhnúť sa zdôrazňovaniu jej plnosti. Siahnite preto po okuliaroch, ktoré jej pridajú kontrast a ten správny akcent. Poobzerajte sa po širších a hranatých rámoch s hrubším a výraznejším mostíkom alebo ostrých polorámových modeloch v tvare obdĺžnika. Tie vizuálne vašu tvár predĺžia, čo spôsobí, že vyzerá užšie. Ďalši štýlova možnosť sú okuliare v tvare browline, typické clubmastery alebo hranaté rámy s jednoduchými bočnicami, ktoré zvýraznia vaše oči. Ak chcete ešte niečo výraznejšie, zvážte klasické pilotky - tie nikdy neomrzia. Určite sa však vyhnite menším veľkostiam a okrúhlym rámom, ktoré ešte viac zvýraznia typ vašej tváre a dodajú vám učiteľský výraz, o ktorý určite nestojíte.

Ak ide o farebné prevedenie, určite vsaďte na jasné a svetlé variácie a experimentujte s funky detailmi na hornej časti rámu v okolí obočia alebo zaujímavou potlačou. V neposlednom rade nezabudnite staviť na rámy s flexibilnými nosníkmi, tie vám zabezpečia maximálny komfort.

sunglasses for your face shape women

OKULIARE PRE PÁNOV

Páni s okrúhlou tvárou často vyvolávajú dojem milého, dobrosrdečného suseda od vedľa, no vsadíme sa, že občas majú chuť tento look vymeniť za niečo viac ostrejšie a odviazanejšie. Slnečné alebo dioptrické okuliare môžu byť v tomto veľmi nápomocné, hlavne ak zvolíte napríklad hranaté rámy, ktoré šírkou kompenzujú ich výšku. Určite zvážte pár v tvare wayfarer alebo stavte na starú dobrú klasiku v podobe pilotiek, ktoré vám dodajú mužnosť a štýl. Pilotky alebo aviator vo svetlých farbách ako je napríklad svetlomodrá budú na vás vyslovene módnym doplnkom. Ak sa stále neviete rozhodnúť, poobzerajte sa po čiernych clubmaster rámoch alebo po výnimočných prvkoch v podobe materiálov ako napríklad drevo alebo recyklovateľný plast - s takýmto modelom sa určite odlíšite. Ak už skúšate jedny okuliare cez druhé, určite sa vyhnite okrúhlym, malým a takisto oversized rámom - tie sú pre vás jasné ‘nie’.

sunglasses for your face shape: round

A sme na konci! V priebehu posledných týždňov sme vám predstavili všetky hlavné typy tvárí. Našim cieľom bolo pomôcť vám zorientovať sa vo svete okuliarov a odhaliť niekoľko tipov, vďaka ktorým sa z vás stane odborník na to, po ktorých z nich siahnuť. Veríme, že sa nám to podarilo a ak ste naše rady ešte nevyužili, tak sa tak čoskoro stane. Praktických otázok je vo svete očnej optiky nekonečné množstvo a ak vám nejaké vŕtajú v hlave, sem s nimi! Určite na nich čoskoro na našom blogu nájdete odpovede.