Povedzme si to na rovinu gentlemeni - bujné brady a fúzy majú počas týchto dní zelenú a vaše dámy sa s tým jednoducho musia zmieriť. Tentokrát to však nerobíme len preto, aby sme si ich doberali. Movember každoročne upozorňuje seriózne témy ako prípady samovrážd a mužské zdravotné problémy, ako je napríklad rakovina prostaty. Učite však s nami súhlasíte, že ani pri vážnych témach by nemala chýbať troška humoru. Po tom, čo sme sa prepracovali cez éru drevorubačských brád a presvedčili sa o tom, že hranice kreativity v stylingu brád neexistujú, tohtoročné Movember trendy v ničom nezaostávajú a sú stále funky, hlavne ak ide o kombináciu brada a fešácke okuliare dokopy. Pozrime sa na nich bližšie!

HANDLEBAR x Ray-Ban Clubmaster Optics

Tvar handlebar je veľkou klasikou, ktorú vidíte v starých filmoch. Tento špecifický styling dostal svoje meno na základe nápadnej podoby s riadidlami bicykla. Obľúbený bol už však dávno predtým ako bicykle existovali, kedže ich podobizeň archeológovia našli už na starovekých sochách. V súčasnosti si tento styling osvojila hlavne hipsterská kultúra, ktorá sa ho tak skoro určite nevzdá. Šťastní majitelia, ak chcete dosiahnuť s handlebar stylingom elegantný look, upriamte vašu pozornosť na Ray-Ban Clubmaster Jej retrom inšpirované tvary nám pripomínajú príjemnú eleganciu 90. rokov, no kombinácia, o ktorej tu hovoríme zastaralá nebude nikdy.

movember eyeglasses rayban clubmasters movember eyeglasses rayban clubmaster optics prescriptions

GOATEE x Tom Ford

Goatee style, ďalšia vychytávka pomerne rozšírená medzi mladými gentlemenmi, pomenovaná na základe podobnosti s kozou briadkou. Či už tento styling nosíte úmyselne alebo to tak proste život zariadil, výhodou je minimálne pomerne jednoduché udržiavanie. Podobný styling sa nosí aj v ďalekom Holliwoode a Brad Pitt alebo Kevin Hart sú určite na neho pyšní, tak buďte aj vy! Podporte ho klasickými dioptriami v tvare wayfarer ako napríklad Tom Ford. Výhodou týchto rámov je ich univerzálnosť, výber vhodný na formálne, ale aj neformálne príležitosti. Ich hranatý tvar vyzerá skvele hlavne na okrúhlych a oválnych tvárach a jednoduchý, no elegantný dizajn je ideálnym módnym doplnkom ku klasickému smokingu.

movember eyeglasses tom ford movember eyeglasses tom ford prescriptions

SHORT BOXED x BOSS by Hugo Boss

Povedzme si to na rovinu, niektorí z nás milujú svoje brady tak, že si život bez už ani nevedia predstaviť a vzdať sa ich by pre nás znamenal návrat k stylingu na prvom občianskom preukaze. Veľmi populárny typ medzi milovníkmi brád je short boxed. Kombinácia uhladeného strihu s dôrazom na tie správne uhly umocňuje výraz vašej sánky a lícnych kostí, zatiaľ čo celkový styling nepotrebuje nič viac len kľúčový detail v podobe perfektne padnúcich okuliarov. Pre nás je tipom číslo jeden Hugo Boss. Tento rám má elegantný okrúhly tvar, aktuálne trendy farebné kombinácie a perfektne sedí najmä štvorcovým a srdcovým typom tvárí. Príjemným doplnkom všetkých týchto modelov je 100% UV ochrana a hypoalergénny materiál. S touto kombináciou ste predurčení na úspech v získavaní obchodných dealov počas dňa a ženských sŕdc počas noci.

movember eyeglasses hugo boss movember eyeglasses hugo boss prescriptions

DALI x Giorgio Armani

Aj keď ste možno o tomto type stylingu neuvažovali, podľa nás si tu svoje špeciálne miesto zaslúži. Čo je naozaj zábavné, notorický zakladateľ surrealizmu, ktorý dal sám tomuto stylingu meno, dokonca napísal knihu, ktorá sa v celej svojej dĺžke venuje týmto svojráznym fúzom známym ako “Dali’s Mustache”. Tí z vás, ktorí túžia po ohromujúcom debute extravagantného fashionistu, Giorgio Armani je pre vás to pravé. Ideálne modely prakticky pre všetky typy tváre... už len dopestovať tú správnu dĺžku na vytvorenie tejto kreácie.

movember eyeglasses giorgio armani movember eyeglasses giorgio armani prescriptions

FEDERAL STANDARD x Ray-Ban Aviator

Neverili by ste, ale náš krátky slovník terminológie brád a fúzov obsahuje taktiež termín používaný pre ‘no mustache’ styling, čiže hladkú tvár! Názov federal standard je prežitkom úhľadne oholenej americkej armády a jej podmienok, ktoré všetci nováčikovia museli pri nástupe splniť. Tým z vás, ktorí tento čistý a minimalistický štýl podporujú, dokáže ponúknuť veľa Ray-Ban. Klasický aviator alebo pilot tvar, ktorý sa objavil už v 30. rokoch minulého storočia vo výrobe Bausch & Lomb, bol prvotne vyrobený za účelom ochrániť zrak pilotov a nikomu z jeho stvoriteľov vtedy určite nenapadlo ako ďaleko to tento model dotiahne. Fenomén vo svete očnej optiky, a kultový fashion prvok, ktorý sadne opäť skoro všetkým typom tvárí je pre federal standard styling to pravé.

movember eyeglasses rayban aviator rx movember eyeglasses rayban aviator prescriptions

Funky, seriózny, hipsterský, provokatívny - Movember je každý z nich. Ak sa ešte stále rozhodujete, dajte nám vedieť, radi vám pri výbere poradíme. V pestovaní bradofúzov vám s našou Movember crew prajeme čo najviac úspechov!