Výber dioptrických okuliarov nie je iba o estetike a štýle. Správne sklá rozhodujú o komforte vášho zraku, jeho ochrane ako aj o celkovej trvanlivosti vašich okuliarov. Preto prichádzame s novinkou v oblasti dioptrických skiel! 

 

Typy skiel na eyerim

 

Už viac ako 500 000 zákazníkov si užíva lepší zrak vďaka našim dioptrickým okuliarom, ktoré obsahujú prvotriedne sklá vytvorené v spolupráci s EssilorLuxottica - jedného z popredných európskych výrobcov dioptrických skiel. Na našej stránke nájdete hneď niekoľko typov dioptrických skiel, konkrétne sú to:

 
  • Číre sklá - kvalitné transparentné sklá vhodné na každodenné nosenie.

  • Sklá s filtrom modrého svetla - sklá s jemným medeným zafarbením blokujú potenciálne škodlivé modré svetlo zo všetkých digitálnych zariadení. Redukujú tak únavu očí, ich začervenanie, bolesti hlavy a problémy so spánkom.

  • Dioptrické slnečné sklá - Praktický pomocník, pre všetkých, ktorí potrebujú naraz slnečné aj dioptrické okuliare. Pri výbere dioptrických slnečných skiel si môžete vybrať aj z troch vylepšení - klasické slnečné sklá, polarizačné sklá alebo zrkadlovky a získať tak nielen štýlové, ale hlavne funkčné okuliare.

  • Samozafarbovacie (fotochromatické) sklá -  špeciálne upravené sklá, ktoré na priamom slnku stmavnú, čím vzniknú praktické slnečné okuliare. Naopak, v interiéri zostávajú takmer úplne priehľadné. Chránia nielen pred UV žiarením, ale aj pred modrým svetlom z digitálnych zariadení. 

 

Skvelou správou je, že od teraz si môžete všetky tieto sklá vybrať v dvoch verziách - (obe vytvorené v spolupráci s EssilorLuxottica) - štandardnej verzii v podobe eyerim vision skiel a prémiovej verzii s názvom Essilor premium. Aký je medzi nimi rozdiel?

 

eyerim vision alebo Essilor premium?

V prvom rade si treba uvedomiť, že eyerim vision sú kvalitné, štandardizované a cenovo dostupné sklá, ktoré sú odolné proti poškriabaniu a nečistotám. Essilor premium sú na mieru vyrábané sklá, ktoré vám ponúknu špičkovú antireflexnú ochranu, odolnosť voči vode a mastnote, vďaka povrchovej úprave Crizal® od svetového optického giganta EssilorLuxottica.
 

eyerim vision Essilor premium
Jemná zostatková farba Bez zostatkovej farby
Redukcia UV z prednej strany šošovky Najmodernejšia posilnená štruktúra povrchovej vrstvy na oboch stranách šošovky
 

Pri sklách s filtrom modrého svetla eyerim vision verzia poskytuje ochranu pred modrofialovým žiarením, pričom na sklách je jemne viditeľné medené zafarbenie. Essilor premium zase garantuje až trojnásobnú ochranu a selektívnu filtráciu UV a modrofialového svetla. Eliminujú oslnenie a vďaka optimalizovanej čírosti skiel majú iba nízky zvyškový odtieň šošovky.
 

eyerim vision Essilor premium
Ochrana pred modrofialovým žiarením z digitálnych obrazoviek a umelého osvetlenia 3 x vyššia ochrana a selektívna filtrácia UV aj modrofialového svetla
Jemné medené zafarbenie skla Optimalizovaná čírosť skiel (nízke zvyškové zafarbenie)
Vysoký komfort videnia a prevencia zrakovej únavy Vysoký komfort videnia a prevencia zrakovej únavy
  Eliminácia oslnenia



 

V rámci dioptrických slnečných skiel si pri eyerim vision môžete vybrať z dostupných povrchových úprav a farieb a získajte tak nielen štýlové, ale hlavne funkčné okuliare. Pri Essilor premium vas čaká prémiová povrchová úprava nad rámec ochrany pred oslnením a UV žiarením a umožňuje vám vidieť s väčšou hĺbkou a lepším farebným rozlíšením. Tieto najmodernejšie dioptrické slnečné sklá boli vyvinuté tak, aby vyhovovali vášmu individuálnemu predpisu a dopriali vám dokonalý zrak aj za najjasnejších svetelných podmienok.

 

Dioptrické slnečné sklá - Klasické
 

eyerim vision Essilor premium
Optimálna ochrana pred UV žiarením Maximálna ochrana pred UV žiarením
Redukcia UV z prednej strany šošovky Výborná redukcia UV z oboch strán šošovky
  UV ochranný faktor E-SPF 50+
  Zvýšená odolnosť proti škrabancom
 

Dioptrické slnečné sklá - Polarizačné

eyerim vision Essilor premium
Blokovanie slnečných lúčov a eliminácia oslnenia Maximálne blokovanie slnečných lúčov a eliminácia oslnenia
Vhodné na šoférovanie a všetky vonkajšie aktivity Vhodné na šoférovanie a všetky vonkajšie aktivity
Optimálna kvalita videnia Maximálna kvalita videnia
Posilnenie prirodzených farieb a zlepšenie kontrastov Dokonalé zobrazenie farieb a najhlbšie kontrasty
  Najlepšia ochrana a odolnosť proti škrabancom
  Obojstranná ochrana pred odleskami a UV
  UV ochranný faktor E-SPF 50+



Dioptrické slnečné sklá - Zrkadlové

eyerim vision Essilor premium
Zrkadlová úprava na prednej ploche skiel Zrkadlová úprava na prednej ploche skiel
Antireflexná úprava so zeleným zvyškovým odleskom na zadnej ploche skiel Antireflexná úprava na zadnej ploche skiel
Optimálna ochrana pred UV žiarením Maximálna ochrana pred UV žiarením
  Silná odolnosť proti poškriabaniu, nečistotám a odtlačkom
 

Pokiaľ si vyberáte samozafarbovacie (fotochromatické) sklá, eyerim vision variant vám poskytuje rýchlu adaptáciu svetla s minimálnym zafarbením v interiéri a ochranou pred UV aj modrým svetlom. Essilor premium sklá s inteligentnou technológiou Transitions Xtractive® sú zatiaľ najtmavšie fotochromatické sklá na trhu. Prechody medzi zafarbením a zosvetlením skla sú pri tejto technológii najrýchlejšie. V interiéri majú jemné zafarbenie a poskytujú najvyššiu ochranu proti UV aj  modrému svetlu.
 

eyerim vision Essilor premium
Vhodné na každodenné a celodenné nosenie Vhodné pre svetlocitlivych ľudí a na nosenie pri veľmi intenzívnom svetle
Výborná reakcia na priame aj nepriame svetlo Najtmavšie sklá vhodné aj pre šoférov
Rýchla adaptácia a zmena intenzity zafarbenia

O 35 % rýchlejšia adaptácia a zmena intenzity zafarbenia

Takmer žiadne zafarbenie v interiéri Jemné ochranné zafarbenie v interiéri
Ochrana proti UV aj modrému svetlu Veľmi tmavé aj pri vysokých teplotách
  Najvyššia ochrana proti UV aj  modrému svetlu
   
  

Pri výbere dioptrických skiel je dôležité zohľadniť nielen cenu, ale predovšetkým kvalitu a technológie, ktoré skla ponúkajú. Vďaka možnosti výberu medzi štandardnou a prémiovou verziou si tak môžete byť istí, že nájdete to najlepšie pre váš zrak.