Týždne módy už tradične prichádzajú s novinkami vo svete módy a výnimkou nie je ani dizajn okuliarov. Objavte vylepšenia klasických modelov, nájdite dokonalú rovnováhu medzi trendmi a nadčasovosťou, novotou a nostalgiou.
 

"Móda je to, čo si kúpite, no štýl je to, čo s tým urobíte."




Rok 2023 prichádza s oživením slnečných a dioptrických okuliarov novými materiálmi, magickým retro nádychom, futuristickými dizajnmi a pestrými farbami. Vybrali sme sa na najprestížnejšie týždne módy a vybrali pre vás top 5 trendov tejto sezóny. Ktorému z nich neodoláte?

#1 Výrazné klasiky

Skvelá voľba pre tých, ktorí chcú vďaka okuliarom vyniknúť, no zároveň si zachovať klasický a nadčasový vzhľad. Pre tento trend, ktorý vidíme napríklad u Ray-Ban či Saint Laurent, sú typické čisté línie výrazných rámov v obľúbenej čiernej či hnedej farbe, ktoré dodajú každému outfitu osobnosť a šmrnc. 

Prečo si vybrať Výrazné klasiky?


Tieto okuliare sú najčastejšie vyrobené z vysoko kvalitných materiálov, ktoré sú odolné, ľahké a k dispozícii v rôznych tvaroch a veľkostiach, vďaka čomu sadnú rôznym typom tváre. Výrazné klasiky sú navrhnuté s dôrazom na detail, aby poskytovali pohodlné nosenie. Ponúkajú dokonalú rovnováhu medzi módou a funkčnosťou.

#2 XL shieldy

Tento futuristický tvar je jedným z najvýraznejších trendov sezóny. Ide o typicky nadrozmerné okuliare s plochými, štítovitými sklami, ktoré zakrývajú veľkú časť tváre. Tento trend, ktorý ponúka napríklad Oakley alebo Versace, je skvelou voľbou pre tých, ktorí si chcú užiť výrazný look spolu so 100 % ochranou očí.

Prečo si vybrať XL shieldy?


Prevedenia tohto trendu slnečných aj dioptrických okuliarov nájdete v rôznych farbách a povrchových úpravách, vrátane čírych alebo tónovaných šošoviek. Či už si ich vyberiete vo výrazných geometrických tvaroch alebo jemných krivkách, počítať môžete s vysoko kvalitnými materiálmi, ako sú ľahké kovy alebo odolné plasty, ktoré ponúkajú štýl aj funkčnosť.

#3 Úzke rámy

Balenciaga či Burberry nám tento rok predviedli, že menej je rozhodne viac. Tento dizajn, charakteristický menšími a priliehavými rámami, je ódou na minimalizmus 90. rokov. Úzke rámy sa stali nenahraditeľnou súčasťou módnych prehliadok či streetwearovej kultúry. Zamilujte sa do ich odvážnej jednoduchosti, ktorá zaručene pritiahne pohľady okolia.

Prečo si vybrať Úzke rámy?


Ide o trend, ktorý ponúka kombináciu uhladeného štýlu a pohodlia. Úzke rámy pri slnečných či dioptrických okuliaroch sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú minimalistický, no pritom sofistikovaný štýl. Vyrábajú sa z vysoko kvalitných materiálov, ako sú ľahké kovy alebo odolné plasty, ktoré ponúkajú štýl aj funkčnosť.
 

"Slnečné okuliare sú ako očné tiene: Všetko vďaka nim vyzerá mladšie a krajšie."

– Karl Lagerfeld

#4 Nestarnúce cat eye

Tento nadčasový typ okuliarov prináša milovanú kombináciu retra a trendy štýlu. Cat eye (alebo "mačacie") okuliare sú na vonkajšom okraji zúžené, čo vytvára dojem mačacieho oka. Ako sme videli u Prady či Bottega Venety, cat eye rámy jednoducho pozdvihnú váš vzhľad na ďalšiu úroveň.

Prečo si vybrať Cat-eye?


Slnečné a dioptrické okuliare v tvare cat eye sú skvelou voľbou pre tých, ktorí majú oválne alebo okrúhle tváre, pretože vyvažujú proporcie a vytvárajú jemne hranatejší vzhľad. Ide o okuliare, ktorá vášmu vzhľadu dodajú retro pôvab, no stále sú dostatočne univerzálne na to, aby ladili so širokou škálou outfitov a štýlov.

#5 Nápadité farebné sklá

Nasaďte si trend tejto sezóny - nápadité farebné sklá - a zabudnite na nudu! Vďaka pridaniu farieb do svojho každodenného štýlu ukážete svetu, kto naozaj ste.

Prečo si vybrať Farebné sklá?


Tento trend je hravý, výnimočný a super štýlový! Vyberte si neprehliadnuteľné slnečné okuliare alebo si farebnými sklami vylepšite svoje dioptrické okuliare. Či už máte náladu na jemné tóny hnedej, alebo chcete zaujať výraznou červenou, ružovou, žltou či zelenou, tento rok s farbami nikdy neurobíte krok vedľa.



Nech už ste si padli do oka s ktorýmkoľvek z trendov, skvelou správou je, že na eyerim eshope ich nájdete všetky! Tak prečo nezmeniť každodennú všednosť za dychberúcu výnimočnosť? S týmito okuliarmi to bude hračka!