Hľadáte si vintage slnečné okuliare na bežný deň alebo na špeciálnu udalosť? Zamilujte sa s nami do týchto módnych tipov z Fashion Week v roku 2019.

Okuliare sa dajú nosiť počas každého ročného obdobia a sú jedným z kľúčových prvkov dobrého outfitu. Fashion Weeks sú známe na celom svete, pretože udávajú nové trendy do nasledujúcej sezóny v oblečení, ale aj vo svete okuliarov. Eyerim vybral tie najlepšie inšpirácie z ulíc New Yorku.

Klasické cat-eye okuliare z roku 1950

Cat-eye okuliare zažili prvú vlnu slávy medzi rokmi 1950 až 1960 v ženskej móde a často sa spájali s retro účesmi danej doby. Medzi najznámejšie nositeľky a propagátorky týchto okuliarov patria Marilyn Monroe a Audrey Hepburn. Človek by si aj myslel, že ich žiara časom opadne, no oni sa vrátili s ešte silnejšou pozíciou. Cay-eye model viete nájsť z dielne Michael Kors, Versace alebo Prada.

návrat do budúcnosti, cat eye okuliare

Malé 90’ cat-eye okuliare

Ako sme už spomínali, druhá vlna cat-eye okuliarov prišla v 90-tych rokoch, no v menšej verzií. Je viac než možné, že aj vy ste jedny mali. Hviezdy ako Julia Roberts, Kate Moss či Cindy Crawford boli hrdými majiteľkami mačacích okuliarov. V súčasnosti ich môžete vidieť na Rihanne, Gigi Hadid (ktorá má mimochodom svoju kolekciu Vogue) a mnoho ďalších, ktorí priniesli tieto ženské a sexy okuliare späť na móla a do ulíc. Cat-eye okuliare od Prada je možné skombinovať do elegantného business outfitu ale aj do bežného street wear outfitu - vždy však zvýraznia Váš špecifický štýl.

návrat do budúcnosti, tiny cat eye okuliare

Guľaté okuliare - závan hippie éry

Oblé okuliare sa často spájajú s érou hnutia Hippie, no aj v súčasnosti majú silné zastúpenie v trendoch eyewear. Hippie okuliare sa hodia asi každému, od malého dieťaťa až po ženu v kancelárii. Guľaté okuliare sa veľmi ľahko kombinujú s blejzermi, šatami, sukňami rôznych vzorov a tvarov. Nájdite si tie pravé pre Vás, napríklad z kolekcie od Ray-ban alebo sofistikovanejšie od Miu Miu alebo Moncler.

návrat do budúcnosti, okrúhle okuliare

Mužský akcent v hranatých okuliaroch

Spolu s Browline okuliarmi sa aj Wayfarer stali slávnymi v mužských šatníkoch v období rokov okolo 1950. Tieto okuliare majú taký tvar, ktorý lahodí všetkým. Jednoduchý rám ľahko splynie s každým typom tváre a hodí sa do každého štýlu. Bez pochýb môžeme tvrdiť, že najznámejší výrobca hranatých okuliarov je Ray-ban Wayfarer Classic.

návrat do budúcnosti, hranaté wayfarer okuliare

Oválne okuliare - obľúbený kúsok Kurta Cobaina

90-te roky boli ako stvorené pre návrat retro okuliarov - znova sa vrátil model cat-eye a aj oválny typ. Asi najväčším influencerom bol Kurt Cobain, ktorý miloval biele plastové okuliare a nosil ich takmer každý deň. Po 24 rokoch sa oválne okuliare vrátili do ulíc, dokonale oživia outift nositeľa či nositeľky, bez ohľadu na módny štýl. Pozrite si najnovšie modely od Guess, Polaroid alebo Versace.

návrat do budúcnosti, oválne okuliare

Zrkadlovky

Zrkadlové šošovky sú späť – a to teda vo veľkom. Nájdete ich takmer v akejkoľvek veľkosti a tvare, a dodajú naozaj každému outfitu nádych 80tych až 90tych rokov. Neviete sa dočkať leta? Začnite už teraz nosiť zrkadlovky a sľubujeme, že budete vyzerať mlado, letne a skrátka cool viac než kedykoľvek predtým.

návrat do budúcnosti, zrkadlové okuliare

Mimozemský look s jednoliatymi okuliarmi

Jednoliate slnečné okuliare sú teraz jedným z najhorúcejších trendov. Môžete ich nosiť na šport, alebo spraviť odvážny krok a skombinovať elegantné jednoliate slnečné okuliare s každodenným outfitom. Nie každý zvládne takýto intergalaktický look, ale ak na to máte, garantujeme, že budete vyzerať SKVELE.

návrat do budúcnosti, jednoliate okuliare

Ako ste si už mohli prečítať, slnečné okuliare nikdy nevyšli z módy aj v priebehu niekoľkých rokov. Bez váhania vieme povedať, že určite aj Vy si nájdete slnečné okuliare stvorené pre Vás v ponuke od Eyerim. Tak poďme sa spolu vydať na cestu hľadania tých správnych pre Vás na eyerim e-shope.