Správne okuliare dokážu v okamihu zmeniť celý váš outfit. Ktoré si však vybrať? Od quiet luxury až po udržateľnosť - pozrime sa spolu na to, aké trendy okuliarov budú v roku 2024 dominovať uliciam aj módnym prehliadkam!

Quiet Luxury

Spojenie kvality, štýlu, minimalizmu a subtílnej elegancie definovalo trend quiet luxury (alebo „tichý luxus”). V roku 2024 je táto filozofia viac než len trendom; je to vyjadrenie sebavedomia a rafinovanosti bez potreby kričať o pozornosť. Predstavte si okuliare s čistými líniami a decentnými detailmi, ktoré dopĺňajú každý outfit bez toho, aby mu dominovali. Quiet luxury je ideálny pre tých, ktorí uprednostňujú kvalitu a eleganciu nad efektným prejavom. Osobnosti ako Emma Watson alebo Timothée Chalamet ukazujú, ako je možné „tichý luxus” nosiť s gráciou.


Trend 2024: Quiet Luxury eyerim blog
_jasna_vale


Trens 2024: Quiet Luxury eyerim blog
antonelanovakovic


Mob Wife

Na opačnom konci spektra než quiet luxury stojí estetika mob wife – výrazný štýl, ktorý čerpá inšpiráciu z luxusu a prepychu mafiánskych manželiek. Charakterizujú ho objemné kožuchy, zlaté doplnky, zvieracie vzory a mohutné čierne okuliare so zlatými akcentmi. Tento štýl je pre tých, ktorí sa neboja ukázať svoje sebavedomie a preferujú odvážne, výrazné kúsky. Celebrity ako Lady Gaga či Miley Cyrus sú príkladom toho, ako túto estetiku preniesť do reality s neprehliadnuteľným šarmom.


Trends 2024: Mob Wife eyerim blog
tresnickova


Trends 2024: Mob Wife eyerim blog
nikola_uhlirova
 

Párty vždy a všade

Vneste do bežných outfitov vlnu energie a pulzujúcej atmosféry rave kultúry. Dokonalým doplnkom vám pri tom budú okuliare vo výrazných farbách, nekonvenčných tvaroch a experimentálnych dizajnoch. Ide o jasnú výzvu, aby sme život nebrali príliš vážne a každý deň si dopriali si trochu zábavy. Ikonami tohto štýlu sú hviezdy ako Billie Eilish či Rihanna, ktoré dokazujú, že párty skutočne nikdy nekončí.

 Trends 2024: Party everywhere and always eyerim blog
milanalavv


Trends 2024: Party everywhere and always eyerim blog
ninakolarofficial

 

Office Siren

Gisele Bündchen v Diabol nosí Pradu? Bella Hadid? Zendaya? To sú ikonické predstaviteľky štýlu Office Siren - estetiky inšpirovanej koncom 90. rokov, ktorá kombinuje pracovný šik s jemnou dávkou retro nádychu. Oversized saká, košele a kravaty fantasticky doplnia drobné okuliare s tenkými rámami. Tento trend je vhodný pre moderné ženy, ktoré chcú vyjadriť svoj jedinečný štýl a zároveň zachovať profesionálny vzhľad.

 Trends 2024: Office Siren eyerim blog


Trends 2024: Office Siren eyerim blog
dollieta


Udržateľnosť

V roku 2024 sa udržateľnosť stáva nielen módnym vyhlásením, ale aj nevyhnutnosťou pre budúcnosť nás všetkých. V súlade s rastúcim dopytom po ekologickejších a etickejších výberoch, udržateľné okuliarové rámy z recyklovaných a biologicky rozložiteľných materiálov získavajú na popularite. Bio acetát a iné udržateľné materiály predstavujú budúcnosť v dizajne okuliarov, ponúkajúc štýl bez kompromisu voči našej planéte. 


Trends 2024: Kohe by eyerim Andrea Black

 
 
Trends 2024: Kohe by eyerim Patricia Black 

 

Či už si vyberiete retro inšpiráciu, výrazné doplnky, subtílnu eleganciu či záväzok k udržateľnosti, na eyerim nájdete všetky aktuálne trendy dostupné pre každého. Nechajte sa inšpirovať aj vy a vyberte si okuliare, ktoré najlepšie vyjadria váš štýl (nielen) v roku 2024!