To, že vedieť zadefinovať svoj typ tváre môže veľmi ľahko dopomôcť k vytvoreniu skvelého look-u už viete. Minulý týždeň sme vám zhrnuli niekoľko tipov na slnečné okuliare pre oválne tváre. Dnes slnko ešte stále svieti a tip na to, aký tvar okuliarov zvoliť máme pre tých so srdcovými tvárami.

Predpokladám, že vaša prvá otázka je ako vlastne zistiť, či je vaša tvár typovo srdcová. Rovnako ako v prípade ostatných tvarov, aj ten srdcový má zopár charakteristík, ktoré všetci zdieľate. Samozrejme vaša tvár pripomína srdce, ale to zrejme nie je tajomstvo. Prejdime si teda zopár podmienok, ktoré definujú práve tento typ:

• vaše lícne kosti sú výrazné a vysoko posadené

• váš nos je špicatý a mierne zúžený

• najširšie miesto vašej tváre je v jej vrchnej časti (širšie čelo)

• najužšia časť vašej tváre je v jej spodnej časti

Tak čo? Našli ste sa? Ak áno, tak potom prejdime k tomu ako zistiť, ktoré slnečné okuliare sú tie pravé pre vás. Prečítajte si zopár tipov pre dámy aj pánov spolu s výberom tých najobľúbenejších modelov pre vašu inšpiráciu.

DÁMY

Vaša tvár pripomína srdce! Toto spravidla znamená, že je vaša brada úzka a vaše čelo širšie. Vašim cieľom pri výbere okuliarov by malo byť vyváženie proporcií vašej tváre - minimalizovať šírku vrchnej časti a naopak rozšíriť spodnú časť vašej tváre. Zjednoťte vašu tvár nestarnúcou klasikou v tvare aviator alebo zvýraznite vaše lícne kosti párom výrazných cat-eye (‘mačacích’) okuliarov. V prípade polorámových alebo dokonca bezrámových modelov pre vás hranice neexistujú - sadnú vám všetky! Veľmi trendové a zároveň vhodné sú pre vás taktiež klasické okrúhle tvary alebo typ browline. Ak sa neviete rozhodnúť farebne, pozor na tmavé odtiene - tie nie sú najšťastnejšou voľbou.

Perfect match for your face shape heart face sunglasses

PÁNI

Rovnako ako v prípade dám, vaše črty sú charakteristické úzkou bradou a širším čelom. Vaša tvár preto potrebuje slnečné okuliare, ktoré odvedú pozornosť nižšie. Hľadajte rámy, ktoré sú širšie ako vaše čelo - obľúbené Ray-Ban Clubmaster urobia zázraky. Netreba sa báť ani tvarov cat-eye - niekoľko skvelých kúskov sa nájde aj v pánskej kolekcii. Úplnou poistkou sú pre vás okuliare s tenkými bočnicami, polorámové a taktiež bezrámové modely - kombinácií je nekonečno! Ak neradi vyčnievate z davu, správne zvolená farba môže váš celkový výzor veľmi zjemniť a zjednotiť. V takom prípade určite siahnite po svetlých odtieňoch alebo detaile v podobe textúry ‘tortoise’. Naopak, ak chcete dať o sebe vedieť, zvoľte zrkadlovky - je to na vás.

Perfect match for your face shape heart face sunglasses

Nebuďte prekvapení širokým výberom, ktorý máte. Vaša tvár je prirodzene univerzálna a pristane vám niekoľko rôznych štýlov. Ak je toho na vás stále veľa, vyskúšajte si virtuálne zrkadlo priamo na našej stránke - možno práve to vám pomôže vybrať tie správne okuliare. Rozhodnite sa sami alebo sa opýtajte na názor niekoho z vášho okolia. Ak sme sa stále netrafili a vaša tvár nie je ani srdcová, budúci týždeň čakajte nový článok s tipmi pre tých s hranatými tvárami. Čítajte teda opäť!