Persol je talianska, ručne vyrábaná značka okuliarov, ktorá sa špecializuje na slnečné a dioptrické okuliare. Názov Persol vznikol z talianskeho per il sole, čo znamená “pre slnko”. História značky Persol sa začala písať už v roku 1917 v Turíne, kde zakladateľ a majiteľ Giuseppe Ratti začal vytvárať svoje prvé okuliare a šošovky pre letcov a športovcov. V súčasnosti sú všetky okuliare (aj slnečné, aj dioptrické) vyrábané naďalej v Taliansku z celulózového acetátu. 

Persol je jedna z najstarších značiek okuliarov na svete a momentálne ju vlastní Luxottica. Dokonca aj dnes, každý rám je vyrobený v Taliansku. Okuliare sa stále vyrábajú ručne, aby sa zaistila ich kvalita a komplexnosť.

BALENIE

Všetky okuliare Persol sú zabalené v označenej krabici. Každá krabica obsahuje certifikát pravosti Persol. Tento certifikát obsahuje embosované logo Persol, vo vnútri nájdete informácie o samotných okuliaroch a o predajcovi. V krabici nájdete aj handričku na čistenie s logom Persol a nakoniec obal (ktorý tiež obsahuje logo Persol).

Ako rozoznať pravé Persol slnečné okuliare - balenie, certifikát pravosti, handrička na čistenie, obal

MATERIÁLY

Od krištáľových šošoviek po acetáty a kovy rámov, ikonický šíp a skryté technológie pod povrchom - Persol sú viac ako len okuliare, sú to umelecké diela. Väčšina modelov používa šošovky vyrobené z najcennejších optických materiálov prírodného pôvodu, čo zaručuje ochranu a vizuálnu čistotu.

Slnečné okuliare Persol sú vybavené patentovaným flexibilným „Meflecto“ systémom, ktorý je prvým na svete navrhnutý tak, aby eliminoval tlak bočníc na hlave.  Systém Meflecto umožňuje okuliarom prispôsobiť sa jedinečnému tvaru akejkoľvek tváre a pohodlne sa ohnúť pre nositeľa.

Ako rozoznať pravé Persol slnečné okuliare - materiály

OCHRANNÁ ZNAČKA

Ochrannú známku tvorí strieborný šíp (často označovaný ako „Najvyšší šíp“) a tento symbol má aj viacero okuliarov Persol. Najvyšší šíp je symbolom Persolu, a je to hlavný určujúci prvok. Keď Ratti vytvoril šíp, povedal: „toto bude moja poznávacie znamenie“ Od prvej zjednodušenej verzie (nazývanej Simplex) sa šíp vyvíjal neustálymi technickými a dizajnovými úpravami a dospel k Najvyššiemu šípu, ktorý sa v súčasnosti používa.

Historický vývoj šípu zahŕňa viac ako 30 rôznych typov. Práve šíp je príčinou toho, že Persol je ľahko rozpoznateľný v optikách a vďaka čomu je značka taká ikonická. Šíp je vyrobený z kovu a je hladko zapracovaná do bočníc. Mal by plynulo zapadať do materiálu a nikde nevytŕčať.

Ako rozoznať pravé Persol slnečné okuliare - ochranná známka

LOGO

Väčšina okuliarov Persol má logo umiestnené v pravom hornom rohu šošovky. Na pravej bočnici okuliarov sa nachádza logo Persol, za ktorým nasleduje nápis “Hand Made in Italy” (ručne vyrobené v Taliansku). Taktiež sa tu musia nachádzať písmená CE, ktoré vyjadrujú, že výrobok spĺňa technické požiadavky Európskej únie. Na ľavej bočnici Persol okuliarov je napísaný kód modelu (z troch alebo štyroch cifier a písmena). Ďalej tu nájdete aj informácie o veľkosti okuliarov, ktorú vyjadrujú dve separátne čísla.

Ako rozoznať pravé Persol slnečné okuliare - logo  Ako rozoznať pravé Persol slnečné okuliare - logo

Tento august si Persol pripravil novú kolekciu, ktorú rozdelil do piatich sérií, a to: THE BREAK, THE FUN, THE RIDE, THE CHILL, THE TABLE. Najnovšia kolekcia oslavuje život v jeho plnej kráse a vyzýva vás užívať si život, aby ste nechali rutinu spievať a tancovať s novinkami. Za najväčšiu slobodu považuje byť samým sebou. Odhaľte perfektný dizajn, teplo slnečných lúčov na vašej pokožke. Zdieľajte momenty s vašimi priateľmi a tešte sa s maličkostí, ktoré nám život prináša. Objavte a preskúmajte novú kolekciu Persol 2019

Ak sa niekedy ocitnete v situácii, kedy si originalitou vašich Persol okuliarov nebudete istí, veríme, že vám práve týchto pár rád pomôže. Myslite, prosím, na to, že tento návod nemusí byť vždy 100% spoľahlivý a Persol môže kedykoľvek vo svojej výrobe aplikovať zmeny a vylepšenia. Všetky novinky celý náš tím sleduje a urobíme všetko preto, aby ste o všetkom vedeli vždy ako prví! Pozrite si najnovšiu kolekciu Persol na eyerim e-shope a vyskúšajte si ich cez Magic Mirror.