Pokiaľ ide o odolné a vysoko-kvalitné lyžiarske okuliare, Oakley je vždy dobrá voľba. No je nám jasné, že niektorých z vás môžu tieto dva modely mýliť, pretože pôsobia identicky. Avšak práve preto sme sa pre vás rozhodli pripraviť blog, v ktorom vám všetko vysvetlíme a následne aj ukážeme konkrétne rozdiely. Tak poďme na to.

Aký je rozdiel medzi Oakley Flight Deck a Oakley Flight Deck XM? Oakley lyžiarske okuliare eyerim

Skrátene, hlavný rozdiel medzi týmito dvomi modelmi populárnych lyžiarskych okuliarov je ich veľkosť. Obe okuliare sú bezrámové a majú špeciálnu sférickú šošovku, vďaka ktorej máte zabezpečený široký záber výhľadu a šošovky s PRIZM technology, ktoré zvyšujú kontrast okolia, aby ste videli každý povrch a detail na svahu. Pokiaľ neviete, ako si vybrať lyžiarske okuliare, tak si prečítajte blog - Ako vybrať správne lyžiarske okuliare.

Mimochodom, oba modely Oakley Flight Deck a Flight Deck XM sú dostupné v takzvanom Ázíjskom modeli. Tento model má trochu inak upravené okolie nosa, aby lepšie sedel na tvári. 

OAKLEY FLIGHT DECK

Oakley Flight Deck vyšiel ako prvý. Unikátny tvar rámu poskytuje široký uhol pohľadu a modely od Oakley sú plne kompatibilné s prilbami všetkých výrobcov, vrátane Bolle, Giro, Anon, K2 alebo Smith. Integrované prieduchy zabraňujú zahmlievaniu aj v tých najnáročnejších podmienkach.. Oakley Flight Deck sú stvorené najmä pre mužov, no sú vhodné aj pre ženy s väčšími hlavami.

Oakley Flight Deck lyžiarske okuliare 2019 Aký je rozdiel medzi Oakley Flight Deck a Oakley Flight Deck XM? Oakley lyžiarske okuliare eyerim

OAKLEY FLIGHT DECK XM

Oakley Flight Deck XM vyšli na trh v roku 2015. Skratka XM znamená Extra Medium - trošku väčšia než medium ale menšia ako oversized Flight Deck. Taktiež sú plne kompatibilné s prilbami všetkých výrobcov, vrátane Bolle, Giro, Anon, K2 alebo Smith. Oakley Flight Deck XM majú taktiež anti-zahmlievaciu vrstvu na vnútornej strane šošovky. Na rozdiel od Oakley Flight Deck, tento model je vytvorený hlavne pre ženy, avšak môžu ho nosiť aj muži s menšími hlavami či tvárami.

Oakley Flight Deck XM lyžiarske okuliare 2019 Aký je rozdiel medzi Oakley Flight Deck a Oakley Flight Deck XM? Oakley lyžiarske okuliare eyerim

Jednodcho povedané, pri porovnaní Oakley Flight Deck & Oakley Flight Deck XM, na veľkosti záleží. A aby sme nezabudli dodať, tak oboje okuliare sú dostupné s PRIZM Technológiou. V prípade, že ste stále trošku nesvoji, tak sa pokojne obráťte na náš najmilší a najochotnejší zákaznícky servis, ktorý vám rád čokoľvek vysvetlí. A pokiaľ si nie ste istí, že Oakley je tá pravá značka pre vás, tak si pozrite aj ostatné športové značky a modely na eyerim eshop. Najširšia ponuka lyžiarskych okuliarov čaká len a len na vás. Prajeme vám krásne zimné dni!