Náš skvelý optometrista Ondrej odpisuje na otázky väčšinou priamo zákazníkom, no dnes dostal zopár priamo z eyerimu. Čo podľa neho ničí zrak mladým ľuďom? Je nakupovanie okuliarov online naozaj pre každého? Čítajte ďalej a dozviete sa viac!

Optometrista Ondrej: Ľudia sú zmierení s tým, že okuliare sú drahá investícia. A pritom to tak vôbec nemusí byť.

1) V dnešnej dobe neustále stúpa počet mladých ľudí, ktorí potrebujú dioptrické okuliare. Čím to je a dá sa tomu nejako predchádzať? 

Jedna z najznámejších teórii dáva zhoršujúci sa zrak za vinu nadmernému času, ktorý trávime pozeraním sa do blízka - či už je to pri čítaní, práci za počítačom či na telefóne. Pri posledných dvoch sa navyše pripája aj nadmerné vystavenie sa modrému svetlu, ktoré takéto zariadenia vyžarujú. Naše oči sú stále v napätí a nemajú šancu si oddýchnuť si tak, ako keď sa voľne pozeráme do diaľky. 

Objavte 8 návykov, ktoré vám zachránia oči pred starnutím!

2) Kedy by podľa tvojich skúseností mali ľudia po prvý raz navštíviť očného lekára alebo optometristu?

Úplne prvé vyšetrenie by sa malo absolvovať už v rannom detstve, samozrejme ďalej je na zodpovednosti rodiča sledovať či dieťa nežmúri, neubieha mu očko, nenatáča hlavu do jednej strany alebo sa nesťažuje na únavu a bolesti hlavy. U dospelých je to podobné, problémy so zrakom sa nemusia prejavovať len zhoršeným videním, ale aj bolesťami, únavou či slzením očí. Nič z toho preto netreba podceňovať a na prehliadku sa neváhať objednať.

Optometrista Ondrej: Ľudia sú zmierení s tým, že okuliare sú drahá investícia. A pritom to tak vôbec nemusí byť.

3) Proces vybavovania okuliarov je všeobecne braný, ako komplikovaný a veľmi drahý. Je to tak vždy? Nedá sa nejako ušetriť čas a ideálne aj peniaze?

Povedal by som, že každý prípad je individuálny. U väčšiny ľudí, pokiaľ sa nejedná o privysoké dioptrie, zložitejšie vady či potrebu individualizácie, je hlavné nájsť si okuliare, ktoré sa vám páčia a dobre sadnú. Najlepšie okuliare sú tie, ktoré sa vám páčia a nosíte ich, nie tie, ktoré ležia v šuflíku. Nákupom online môžete ušetriť čas aj peniaze, často si aj vybrať z oveľa väčšieho množstva rámov. Samozrejme, sú ľudia, ktorí sa nezaobídu bez rád optika, prípadne potrebujú individualizované riešenie. Osobný kontakt v osvedčenej kamennej optike je pre nich nevyhnutný a tak sú ochotní podsúpiť dlhší a drahší proces nákupu.

4) Myslíš si, že nakupovanie dioptrických okuliarov online je vhodné pre každého? Nie je to predsa len záležitosť pre mladšiu generáciu?

Určite nie, veď dnes si už niečo online kúpil snáď každý. Hranicu nepredstavuje vek, skôr odvaha skúsiť niečo nové a nebáť sa online prostredia

Optometrista Ondrej: Ľudia sú zmierení s tým, že okuliare sú drahá investícia. A pritom to tak vôbec nemusí byť.

5) Na stránke eyerimu si k dispozícii ako odborný referent a zákazníci ťa môžu priamo kontaktovať a pýtať sa ťa. S čím si najčastejšie nevedia rady?

Našim zákazníkom najčastejšie pomáham s predpismi, s tým, ako ich správne vyplniť, prípadne im odporúčam aký typ okuliarov na základe predpisu a ich potrieb je pre nich najvhodnejší. Veľa ľudí chce vedieť viac o okuliarových šošovkách, ktoré ponúkame alebo zistiť, ktorý okuliarový rám je vhodné použiť, ak majú vyššie dioptrie.

Nosíte silné dioptrie? Okuliare s vyšším indexom majú tenké šošovky a vyzerajú lepšie!

6) Teraz máme leto - obdobie, kedy majú ľudia v jednej ruke dioptrické a v druhej slnečné okuliare. Dá sa táto nepraktickosť nejako obísť? 

Skvelým riešením je pár dioptrických slnečných okuliarov. Sú nenahraditeľným pomocníkom pri šoférovaní, ochránia zrak na horách či na pláži a vyzerajú na nerozoznanie od klasických slnečných okuliarov, takže ich môžte bez obáv nosiť kamkoľvek. Vybrať si môžete klasické aj polarizačné slnečné dioptrické okuliare. S eyerim collection navyše ponúkame aj špeciálne slnečné šošovky pre vodičov určené na denné šoférovanie, ktoré sú nielen polarizačné ale dokážu aj meniť aj farbu podľa svetelných podmienok. Za horšej viditeľnosti majú žltozelený odtieň, ktorý zlepšuje kontrast a za jasného slnečného svetla majú príjemnú, medeno-hnedú farbu, ktorá chráni oči pred slnkom. Aj z osobnej skúsenosti viem, že je to výborný odtieň pre vodičov. 

Optometrista Ondrej: Ľudia sú zmierení s tým, že okuliare sú drahá investícia. A pritom to tak vôbec nemusí byť.

7) A na záver - čo by si odporučil ľuďom, ktorí váhajú nad kúpou dioptrických okuliarov online?

Že sa skutočne niet čoho obávať. Náš skvelý zákaznícky tím vám rád poradí a na vyskúšanie vašich nových okuliarov máte až 30 dní, počas ktorých ich v prípade potreby môžte vrátiť. Ak uprednostňujete osobný kontakt a odbornú radu, máte na výber z mnohých kamenných optík, no ak chcete vyskúšať niečo jednoduchšie, pohodlnejšie a kvalitné, u nás ste na správnom mieste.

Každý z nás si rád uľahčí život. Pokiaľ ide o dioptrické okuliare, pre uľahčenie je tu eyerim. Počas celého procesu výberu a nákupu okuliarov je tu pre vás náš Zákaznícky tím a náš optometrista Ondrej, ktorí spravia všetko preto, aby bol dioptrický svet prístupný každému. Vyberte si dioptrické okuliare z eyerim.sk a poďme sa spolu pozerať na svet inak.

Chcete vedieť, ako nakupovanie na eyerim dopadlo po hodnotení od Modio.sk? Zistite kompletnú recenziu na našu online očnú optiku TU!