Ak aj vy patríte k tým, ktorí sa večne trápia so striedaním slnečných a dioptrických okuliarov, je načase s tým prestať a dopriať si praktické pohodlie a štýl v jednom. Počuli ste už o slnečných dioptriách?

Áno, všetci milujeme slnko, bohužiaľ je dokázané, že jeho lúče škodia nielen pokožke, ale najmä nášmu zraku. V predchádzajúcom článku sme rozoberali problémy, ktoré spôsobuje nechránenie svojich očí pred silným UV žiarením - vyhnite sa podráždeniu, začervenaniu, slzeniu, zápalom rohoviek, spojiviek a mnohým ďalším problémom vďaka praktickej pomôcke, ktorá je štýlová a účinná - slnečným dioptrickým okuliarom!

 

Čo sú slnečné dioptrie?

Slnečné dioptrie sú v podstate klasické slnečné okuliare, ktoré sú vybavené dioptrickými sklami. Tieto okuliare kombinujú korekciu zraku s potrebou chrániť oči pred škodlivými UV lúčmi. Mnohí ľudia, ktorí potrebujú dioptrické okuliare na bežné nosenie, si často nevedia predstaviť, ako by si užili letné slnko bez toho, aby sa museli rozhodnúť medzi ostrým videním a ochranou očí. Slnečné dioptrie sú preto ideálnym riešením.

 

Pre koho sú slnečné dioptrie vhodné?

Odpoveď je jednoduchá - slnečné dioptrie sú vhodné pre všetkých, ktorí potrebujú korigovať zrak a zároveň chcú chrániť svoje oči pred slnkom. Či už máte krátkozrakosť, ďalekozrakosť alebo astigmatizmus, dioptrické slnečné okuliare sú skvelým riešením. Sú tiež vhodné pre ľudí, ktorí trávia veľa času vonku a chcú chrániť svoje oči pred dlhodobým poškodením spôsobeným UV žiarením.

 

Výhody a nevýhody dioptrických slnečných okuliarov

 

Medzi hlavné výhody dioptrických slnečných okuliarov patrí kombinácia ostrého videnia a ochrany očí. Nie je potrebné neustále striedať dioptrické a slnečné okuliare, čo výrazne zjednodušuje život. Toto je obzvlášť skvelé pre ľudí, ktorí aktívne trávia čas vonku.

Navyše, môžete si vybrať zo širokej ponuky štýlov a farieb, aby boli nové okuliare presne podľa vášho vkusu. Na eyerim nájdete široký výber rámov od svetových značiek, ako aj naše vlastné kolekcie OiO a Kohe by eyerim.

Čo sa týka nevýhod, niektorým ľuďom môžu dioptrické slnečné okuliare pripadať ako mierne drahšia investícia oproti štandardným okuliarom. Opak je však pravdou - miesto dvoch párov okuliarov (dioptrických a slnečných) vám stačia iba jedny! 

A koľko teda takéto okuliare stoja? Na eyerim ponúkame vylepšenie okuliarov dioptrickými slnečnými sklami za 29,90 €. 

 

Ako si vybrať vhodné slnečné dioptrické okuliare?

 

Výber správnych dioptrických slnečných okuliarov môže byť náročný. Avšak s naším intuitívnym procesom na eyerim.sk to je jednoduché! Z našej širokej ponuky si môžete vybrať ľubovoľné dioptrické alebo slnečné rámy, ktoré si následne viete vylepšiť dioptrickými slnečnými sklami od optického giganta EssilorLuxottica.

*Pred nákupom okuliarov obsahujúcich dioptrie vám odporúčame navštíviť očného lekára, aby boli vaše údaje čo najaktuálnejšie. Tieto informácie môžete následne zadať/nahrať do nášho online formulára pri nákupe okuliarov.


Slnečné dioptrie sú praktickým a štýlovým riešením pre každého, kto chce ostrý zrak a zároveň 100 % ochranu pred slnkom. Zaslúžite si mať všetko v jednom - komfort, ochranu a štýl. Tak neváhajte, kliknite na eyerim.sk a objavte možnosti, ktoré vám prinášajú dioptrické slnečné okuliare!