Každá žena, ktorá nosí okuliare vie, aké ťažké dokáže byť skombinovať s nimi skvelý makeup. Oči sa pod okuliarmi môžu zdať oveľa väčšie/menšie, maskara sa obtiera o sklá, atď. Preto vám prinášame 7 šikovných tipov na to, aby sa vaše líčenie a okuliare skvele dopĺňali.

Základom je podklad

Očný makeup, to nie sú iba rýchlo nanesené tiene a linka. Aby výsledný efekt pôsobil nielen skvele, ale aj celý deň vydržal, je dobré používať podkladovú bázu. Práve tá totiž výborne pripraví povrch pokožky na následné nanesenie makeupu či očných tieňov, ktoré sa vďaka nej neusádzajú vo vráskach a vydržia oveľa dlhšie. 

Zamerajte sa na očné okolie

Pri líčení očí je rovnako dôležité aj očné okolie, ktorého nedokonalosti bývajú okuliarmi často ešte viac zvýraznené. Okrem podkladovej bázy preto použite aj korektor či rozjasňovač v marhuľovom odtieni, ktorý neutralizuje tmavé kruhy či žilky pod očami a rozjasní oblasť bez toho, aby vyzerala príliš svetlo.

Zvoľte vhodnú očnú linku

Precízne nanesené očné linky dokážu vaše oči krásne zvýrazniť a pohľadu dodať hĺbku. Problémom ale je, že pri nosení okuliarov sa ľahko rozmažú a zanechávajú nepekné šmuhy, ako na tvári, tak aj na okuliaroch. Zvoľte preto vodoodolnú očnú linku, ktorá je odolnejšia a napriek okuliarom vám vydrží celý deň!

Tip: Prispôsobte hrúbku očnej linky rámu vašich okuliarov. To znamená, že ak máte výrazné a hrubé rámy, bez obáv si naneste výraznejšiu linku. Naopak, k jemným a tenkým rámom zvoľte decentnejšiu linku.

Zlaďte farbu rámu s odtieňom líčenia

Okuliare sú nielen praktickou pomôckou, no vedia byť aj dokonale štýlovým doplnkom, ktorý upriami pozornosť na vaše oči. Využite to a pri líčení zvoľte farby, ktoré zvýraznia ako vaše oči, tak aj samotné okuliare. Ak teda napríklad nosíte okuliare s hnedými rámami, zvoľte si teplé odtiene hnedých či zlatistých tieňov. Strieborné rámy zase ladia so studenými odtieňmi sivej či modrej. K nadčasovým čiernym rámom sa hodí takmer všetko, no pokiaľ ste hrdou vlastníčkou okuliarov vo výrazných farbách, ako ružová, červená, fialová či zelená, s očnými tieňmi príliš neexperimentujte. (Samozrejme, reč je o makeupe, takže robte to, v čom sa cítite dobre! ♥)

Tip: Očné tiene by nemali presahovať rám vašich okuliarov, aby celkový vzhľad nepôsobil príliš rušivo.

Svoju rolu pri líčení hrá aj to, aké dioptrie nosíte. Keďže okuliare do blízka (ďalekozrakosť) oči opticky zväčšujú, vyvážte tento jav svetlým a trblietavým líčením. Naopak, pokiaľ nevidíte do diaľky (krátkozrakosť), vaše oči sú pravdepodobne opticky menšie. Použite preto tmavší matný očný tieň a napríklad aj bielu ceruzku na spodnú líniu oka. Tým vyvážite proporcie a zároveň zvýrazníte tvar vašich očí.

Pozor na mihalnice

Líčenie očí bez riasenky? To ťažko! Práve ona vaše riasy zvýrazní a oko opticky zväčší. Aby ste predišli obtieraniu mihalníc o sklá a dosiahli skutočný "wow efekt", nezabudnite najskôr použiť klieštiky na mihalnice. Ako prvé klieštikujte pri viečku, potom v strede mihalníc a na záver konce. Následné nanesenie maskary vykúzli dokonalý pohľad.

Tip: Líčenie spodných rias pokojne vynechajte. Rám okuliarov totiž môže vrhať tieň a spolu s tmavými spodnými mihalnicami by vaše oči mohli vyzerať unavene. 

Vyhnite sa príliš tmavým tieňom

Ak ste milovníčkou dymového líčenia, noste ho s kontaktnými šošovkami, no s okuliarmi vyskúšajte radšej niečo iné. Príliš tmavé očné tiene pod okuliarmi môžu spôsobiť, že vaše oči budú vyzerať unavene. Namiesto toho vsaďte na svetlé farby, zvýrazňujúce prirodzenú farbu viečka. Pre trochu extra "drámy" aplikujte do vonkajšieho kútika oka o niečo tmavší odtieň a dobre ho rozotrite.

Nezabúdajte na obočie

Pokiaľ už máte nalíčené oči podľa vašich predstáv, nezabúdajte ešte na jednu veľmi dôležitú vec - obočie. Pri nosení okuliarov je aspoň časť obočia viditeľná mimo rámu, preto by malo byť upravené, radšej hustejšie. Nebojte sa pridať aj trošku farby – ceruzky, tiene či gély na obočie sú dostupné vo všemožných odtieňoch.

Veríme, že vám tieto tipy pomohli a krása vašich očí bude pod okuliarmi ešte výraznejšia!


Tip: Vyskúšajte si tisíce okuliarov z pohodlia domova s naším Virtuálnym vyskúšaním