Už viac ako 500 000 zákazníkov si užíva lepší zrak vďaka našim dioptrickým okuliarom, ktoré obsahujú prvotriedne sklá vytvorené v spolupráci s EssilorLuxottica - jedným z popredných európskych výrobcov dioptrických skiel. 

Francúzska spoločnosť Essilor Group má 160-ročnú tradíciu, počas ktorej sa podieľali na významnom technologickom pokroku v odbore očnej optiky. Spoločnosť riadi tri inovatívne a technologické centrá a spolupracuje s medzinárodnou sieťou štátnych a súkromných výskumných inštitúcií na vývoji lepších riešení pre zrakové potreby všetkých, bez ohľadu na miesto, kde žijú, alebo ich príjmy. Zistite viac o spoločnosti Essilor Group tu.

Objednaním dioptrických okuliarov so sklami od spoločnosti EssilorLuxottica si tak môžete byť istí, že sa k vám dostáva kombinácia niekoľkých navzájom sa doplňujúcich technológií, ktoré upravujú váš zrak, chránia vaše oči a zlepšujú ostrosť videnia. Ako si však vybrať okuliare tak, aby boli maximálne prispôsobené všetkým vašim potrebám? Ktorý typ je pre vás ten naj a ktoré vylepšenia sa vám zídu?

TYPY DIOPTRICKÝCH SKIEL

Ako by vám nové okuliare mali pomôcť?

  • Vidieť lepšie do diaľky - v tomto prípade potrebujete okuliare do diaľky, ktoré korigujú krátkozrakosť (myopia) teda stav, kedy bez problémov vidíte blízke objekty, ale vzdialenejšie sa vám zdajú neostré. Na predpise od lekára sa tento stav označuje s mínusovým znakom (-) a tieto šošovky sa označujú ako "mínusové šošovky", alebo hovorovo "mínusky".

  • Vidieť lepšie do blízka -  v  tomto prípade potrebujete okuliare do blízka, ktoré korigujú ďalekozrakosť (hyperopia), teda stav, kedy vidíte neostro väčšinu objektov, bez ohľadu na ich vzdialenosť. Na predpise od lekára sa tento stav označuje s plusovým znasom (+) a tieto šošovky sa označujú ako "plusové šošovky", alebo hovorovo "plusky".

  • Vidieť lepšie do blízka a tiež do diaľky - v tomto prípade potrebujete multifokálne okuliare, ktoré korigujú oba problémy - krátkozrakosť (myopia) a ďalekozrakosť (hyperopia). Ich nespornou výhodou je, že si nemusíte striedať viacero párov okuliarov.

  • Imidžové okuliare - tento druh okuliarov môžete využívať aj ako módny doplnok. Ich sklá neobsahujú žiadnu dioptriu, vylepšiť si ich však môžete napríklad filtrom modrého svetla

VYLEPŠENIA DIOPTRICKÝCH SKIEL

  • Číre sklá.  Naše kvalitné číre sklá sú antireflexné, odolné proti poškriabaniu, hydrofóbne (vodeodolné) a ponúkajú, ako všetky naše okuliare, 100 % UV ochranu.

  • Sklá s modrým filtrom majú špeciálny antireflexný povrch, ktorý blokuje až 35 % škodlivého modrého svetla zo všetkých digitálnych zariadení. Redukujú tak únavu očí, ich začervenanie, bolesti hlavy a problémy so spánkom. Šošovky s filtrom modrého svetla poskytujú 100 % UV ochranu, sú odolné voči poškriabaniu, šmuhám, sú vhodné pre všetky typy aktivít, ako aj na každodenné nosenie.

- Klasické slnečné sklá - tónované šošovky, ktoré absorbujú 83 % svetla pre optimálnu ochranu pred žiarením počas slnečných dní. Môžete si ich vybrať v jednej z troch farieb - zelenej, hnedej alebo šedej.

- Polarizačné sklá - najlepšia ochrana proti UV žiareniu pod slnkom. Polarizačné slnečné šošovky ponúkajú maximálny komfort počas slnečných dní, pretože blokujú odrazy a odlesky od povrchov ako voda, cesta, sneh alebo palubná doska. Sú tak ideálne na športové aktivity, oddych pri vode či šoférovanie.

- Zrkadlové sklá - tónované šošovky, ktoré absorbujú 83 % svetla pre optimálnu ochranu pred žiarením počas slnečných dní - oproti klasickým slnečným šošovkám však získate imidžový zrkadlový efekt! Naše "zrkadlovky" ponúkame v troch farbách: zlaté, strieborné a modré.

  • Fotochromatické sklá eliminujú potrebu stáleho striedania dioptrických a slnečných okuliarov. Tieto samozafarbovacie sklá, ktoré sa prispôsobujú svetlu, sú v interiéri číre, ale na slnku automaticky stmavnú. Proces stmavenia trvá približne 30 sekúnd, proces zosvetlenia zhruba 5 minút. Tieto sklá sú skutočne viacúčelové -  ponúkajú tiež 100 % UV ochranu a až 35 % ochranu proti modrému svetlu

- Štandardné fotochromatické sklá - tieto adaptívne sklá sú určené na celodenné nosenie. V interiéri sú iba jemne zafarbené (takmer číre), no pôsobením UV svetla stmavnú. Poskytujú 100 % ochranu pred UV žiarením. Dostupné sú v 2 farbách: hnedá (zvyšuje kontrast) a sivá (neutrálna, podporuje správne videnie farieb).

- Prémiové fotochromatické sklá - naše najtmavšie fotochromatické sklá. Sú optimálne pre ľudí, ktorí trávia väčšinu času vonku a zároveň za volantom auta. Tieto sklá zostávajú čiastočné zatmavené aj v interiéroch.

HRÚBKA SKIEL

Štandardné sklá - okrem blokovania 100 % UV svetelných lúčov sú tieto šošovky odolné voči poškriabaniu, majú antireflexnú a hydrofóbnu vrstvu. Ich index lomu je 1,5 a odporúčaná maximálna veľkosť dioptrií je +/- 2.00

Tenšie (odľahčené) sklá - oproti základným sklám sú stenčené a odľahčené o 25 %. Okrem blokovania 100 % UV svetelných lúčov sú tieto šošovky 7x odolnejšie voči poškriabaniu, majú antireflexnú a hydrofóbnu vrstvu. Ich index lomu je 1,60 a odporúčaná maximálna veľkosť dioptrií je +/- 4,25. 

Extra odľahčené sklá - oproti základným sklám sú stenčené a odľahčené až o 40 %. Okrem blokovania 100 % UV svetelných lúčov sú tieto sklá veľmi odolné voči poškriabaniu, majú antireflexnú a hydrofóbnu vrstvu. Ich index lomu je 1,67 a odporúčaná maximálna veľkosť dioptrií je +6,00 / -10,00.

eyerim vision alebo prémiové sklá?

Pri každom type skiel máte u nás a výber štandardnú verziu v podobe eyerim vision skiel a prémiovú verziu s názvom Essilor premium.

eyerim vision sú naše kvalitné, štandardizované a cenovo dostupné sklá. Počítať môžete s antireflexnou vrstvou a tvrdeným povrchom odolným voi poškriabaniu a nečistotám.

Essilor premium sú na mieru vyrábané sklá, ktoré obsahujú povrchovú úpravu Crizal® od optického giganta EssilorLuxottica. Kombinácia exkluzívnych technológií chráni vaše sklá tak, že sú špičkovo antireflexné, odolné proti poškriabaniu, vode a mastnote. Nech robíte čokoľvek, vaše okuliare vás nikdy nesklamú.
 

Prečo sú naše dioptrické sklá skvelé?

U nás môžete počítať s rovnakou certifikovanou kvalitou dioptrií, akú nájdete v kamenných optikách. Tak prečo sa cena skiel tak líši? V kamennej optike musia byť v cene okuliarov započítané napríklad aj náklady na prenájom obchodných priestorov, energie, distribútorov, viac zamestnancov atď. My okuliare odoberáme priamo od svetových značiek, pri šošovkách spolupracujeme s francúzskym EssilorLuxottica a nepotrebujeme tak sprostredkovateľov, vďaka čomu tak vy nemusíte platiť nič navyše. Certifikované dioptrické sklá dokonca zabrusuje náš kvalifikovaný technik priamo v našom vlastnom laboratóriu.

Teraz, keď už viete, aké typy dioptrických skiel a ich vylepšení nájdete na eyerim, vyberte si z množstva kvalitných a štýlových rámov, do ktorých vám vaše ideálne šošovky vložíme.